Om Accademia Di Luca

Accademia Di Luca är företaget Di Luca & Di Lucas matakademi

Accademia Di Luca vill sprida kunskap och inspiration om medelhavsköket. Till kunder, konsumenter och andra som vill lära sig mer om denna fantastiska mat!

Di Luca & Di Luca står bland annat bakom varumärkena Zeta och Delizie och numera även Accademia Di Luca som ska utbilda och inspirera kring allt som rör medelhavsköket. Kunskap och inspiration har alltid varit Fernando Di Lucas ledstjärna, ända sedan han grundade företaget i början av 70-talet. Under mer än 40 år har han och hans familj samlat på sig ett unikt vetande om råvaror, smaker, kvaliteter och tillagningssätt. Detta ska vi som jobbar med Accademia Di Luca nu förvalta, genom utbildning och inspiration.

Måns Falk, ansvarig för Accademia Di Luca

Jag har älskat mat så länge jag kan minnas och jobbat med mat i hela mitt 30-åriga yrkesliv.

Efter cirka 10 år som kock i olika restaurangkök i Stockholm och Göteborg under 80- och 90-talen hamnade jag som receptutvecklare och inspiratör inom livsmedelsbranschen, bland annat dagligvaruhandeln. Parallellt med detta hade jag uppdrag av några tidningar att göra matreportage, vilket ledde fram till anställning som matredaktör på Icakuriren som gav mig tio roliga år.

Nu har jag en ny spännande utmaning i att ansvara för och utveckla Accademia Di Luca, Di Luca & Di Lucas matakademi. Ett uppdrag jag tar på största allvar eftersom jag brinner för att sprida inspiration och kunskap, inte minst inom vårt område medelhavsköket!

Anna Mellberg, legitimerad dietist, inspiratör och utbildare

Jag älskar att både laga och äta mat. Maten gör ingen nytta på tallriken utan måste ätas för att göra gott. Därför kommer smaken alltid först! Som dietist är det också viktigt för mig att den goda maten är bra för kroppen och att den är hälsosam. Det italienska köket är förknippat med både fantastiska smaker och hälsa, så det är en dröm för en dietist att få arbeta med den här typen av mat.

Jag har arbetat med matutbildningar sedan slutet på 90-talet och har även arbetat som klinisk dietist på sjukhus. Matlagning och inspiration till hälsa är det jag uppskattar mest i mitt yrke.